Na Univerzite Komenského bude dnes prednáška o Mayoch a konci sveta

07.11.2012 Bratislava

Bratislava 7. novembra (TASR) - V Aule Univerzity Komenského (UK) na Šafárikovom námestí v Bratislave sa uskutoční dnes o 17.00 h ďalšia zo série celouniverzitných prednášok. Na tému Mayovia a koniec čias bude prednášať profesor Milan Kováč z Filozofickej fakulty UK.

Počas prednášky, na ktorej sa môže zúčastniť aj verejnosť, profesor zodpovie na otázky, ako Mayovia merali čas a ako si vedci vysvetľujú predpovede o konci sveta na 21. decembra 2012. TASR o tom informovala Andrea Kučerová z oddelenia vzťahov s verejnosťou UK.

Dnešná prednáška sa uskutoční v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku. Aktuálny deviaty ročník tohto týždňa odštartoval v pondelok (5.11.). Potrvá do nedele (11.11.) a jeho súčasťou sú odborné konferencie, výstavy i súťažné prehliadky.

Nosnými podujatiami Týždňa vedy a techniky na Slovensku v tomto roku je národná konferencia pod názvom Výskum, vývoj a inovácie – cesta k vyššej kvalite života, výstavy Bibliotéka/Pedagogika a konferencie k Európskemu roku aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami.
 

Vyberte región